Tilmeldimg til 2024

Tilmeld dit klassiske køretøj her

 Direkte link til  YourTicket!

torsdag den 23. oktober 2014

Mindesten og monumenter

Så oprandt dagen, hvor vi kom et stort skridt nærmere vores mål: I formiddags satte vi yderligere fire sten med QR-koder op på Roskilde Ring. Det skulle egentlig have været i går, men efter at have sat den første sten indså vi, at de skulle forankres bedre i jorden. Danstein rykkede hurtigt og fik sat stålankre i stenene i går aftes. Otto og jeg selv stod klar i dag klokken 12:00 og blandede cement til hullerne. 

"Hovedstenene" (se Grundlovsdag ved Ringen og  Sten nummer to på plads) der markerer indgangene til den gamle bane, kan bedst beskrives som mindesten. De har motiver fra gamle plakater og fortæller uden brug af indholdet bag QR-koderne om Ringens historie. Mindesten bliver nogle gange skældt ud for at være statiske fastfrysninger af en tid og/eller et sted. Mange af de mennesker vi har haft kontakt med i forbindelse med vores projekt, er også typisk i en alder, hvor de har lyst til at mindes deres egen tid på Roskilde Ring.

Hvor mindesten typisk er passive og (som oftest) sorgfyldte, skal de sten, vi fik sat i dag, mere ses som små monumenter. Monumenter, der på en mere positiv måde skuer ind i fremtiden. Her i byen er vi mange, der er stolte af vores motorsportstradition - og den må siges at have fået noget opmærksomhed i år. Roskilde har fostret ikke mindre end fire mere eller mindre officielle verdensmestre i forskellige motorsportsdiscipliner - allesammen nulevende og aktive. Dem vil vi gerne hylde.


Dennis Lind
Han rygtes til DST-klassen næste år, men ellers er Dennis dansk mester i DTC 2013 og vinder af Formel Ford Festivalen på Brands Hatch i 2010.



Jason Watt
Et navn, der redefinerer begrebet "fighter". Dansk mester i DTC 2002 og vinder af Formel Ford Festivalen på Brands Hatch i 1994.



Jan Magnussen
Roskildes første bysbarn i Formel 1. Dansk mester i DTC både i 2003 og 2008, og som de andre to vinder af det uofficielle VM i Formel Ford ved festivalen på Brands Hatch i 1992.

Kevin Magnussen
Roskildes andet bysbarn i Formel 1. Der er forhåbentlig længe til Kevin skal til at køre DTC, men så kan han til gengæld bryste sig af at have vundet det noget højere profilerede World Series by Renault i 2013 - og nå ja, så den bedst placerede dansker i Formel 1 nogensinde...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar