fredag den 21. marts 2014

Sennas fødselsdag .. med lys på


Otto arbejder fortsat intensivt på at få konkretiseret lysprojektet (jeg selv ligger pt. i flytterod, så jeg er først rigtigt tilbage i sadlen efter første april). Der er flere der har foreslået, at vi markerer banens oprindelige forløb med lys(dioder), og lige nu handler det om at få afklaret hvad de forskellige løsninger vil koste.

Der er mange ting der skal overvejes: må der være bare den mindste smule lyd på? Det kunne være fedt. Hvor kraftigt skal lyset være? Hvornår skal det lyse - skal det være kontinuérligt? Hvor hurtigt skal det bevæge sig? Dét giver måske sig selv: med samme fart som Reine Wisell satte den ultimative banerekord i 1968. Den endelige installation skal selvfølgelig været noget med nogle symboler i.

Da vi holdt pressemøde på Scandic gjorde Kevins far os opmærksom på, at man havde mindet netop Ayrton Senna med en lignende installation på Suzuka i Japan i efteråret. Man havde opstillet lamper og højttalere, tilsat data fra det japanske grand prix i 1989, og på den måde genskabt Sennas "tilstedeværelse". Selvom vi i Roskilde har masser af store højttalere må vi nok indstille os på, at vores installation skal være (næsten) uden lyd.

Jan Magnussen viser min bror videoen fra Suzuka (foto: Motorhistorisk Samråd)

Se videoen her - og fyr lidt op for lyden. Det giver næsten gåsehud, i en tid hvor Formel 1 bliver skældt ud for ikke at larme nok: http://www.youtube.com/watch?v=tOKPG18WwHw 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar