tirsdag den 26. august 2014

Havearbejde og arkæologi

De første spadestik er taget til sten nummer to. Den kommer til at stå på nordsiden af Scandics varegård, hvor der går en sti fra parkeringspladsen ind på området. Otto og jeg skulle ikke grave meget dybere end et spadestik ned for at lave plads til fundamentstenen - men det viste sig alligevel at være dybt nok til at finde noget helt, helt særligt... Det skal nok blive flot med en sten op af det lille bonsai-agtige træ. Hvor grafikken på den første sten er fra den første løbsplakat, har vi valgt plakaten fra det sidste løb, Scalextric-løbet, som grafik til denne sten. Så er der ligesom en start og en slutning på fortællingen.

Da jeg stak spaden i jorden derude, kunne jeg ikke lade være med at tænke på de gutter, der gennem tiderne har påstået, at banen ligger derude endnu - den har bare fået jord på. Da jeg så rent faktisk gravede et par klumper asfalt op af jorden, begyndte det at blive spændende. Men herregud, det kunne jo være asfalt fra ... ja, ikke rigtig noget andet end racerbanen egentlig. Ved anlæggelsen af Scandic kunne der måske godt have være etableret en midlertidig vej eller lignende, men da jeg så ved siden af fandt en del af en gennemrusten hegnspæl, følte jeg mig overbevist: Der må have ligget en bunke af nedrivningsrester dér, hvor vi gravede ud til stenen.

Jeg har ladet mig fortælle, at det ikke er muligt at kulstof 14-datere asfalt, så det bliver svært at bevise noget. Men som Jeppe jeg læste på universitet med, altid sagde: "Det er, hvad det er" - asfalt fra Roskilde Ring (fundet 2014)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar