mandag den 25. august 2014

Ringen rundt - igen

I onsdags var jeg vært ved den her på bloggen føromtalte byvandring på Roskilde Ring. Den var kommet i stand gennem Roskildes lokalhistoriker nummer ét: Lotte Fang. Lotte har arrangeret byvandringer gennem to årtier, hvoraf jeg selv har været med som gæst på flere af dem. Det var selvfølgelig med en vis stolthed jeg sagde ja, da hun foreslog om ikke jeg kunne afholde én på Ringen. Jeg havde jo også prøvet det før, da jeg viste MG-klubbens medlemmer rundt derude sidste sommer - et ret velbesøgt arrangement syntes jeg selv, da de mødte over 50 mand (M/K) op.

Sætternissen havde været på spil hos den lokale gratisavis, så de første mennesker var stimlet sammen ved stenen på Søndre Ringvej klokken halv syv. Da klokken var cirka fem minutter i syv, var der nærmest trafikkaos ved Shell og Aldis parkeringspladser - og jeg havde alvorlige sommerfugle i maven over de mange mennesker, der var mødt op. Efter et kvarters tid gik vi fra Pirelli-svinget op på stien bag dommertårnet, og en mand kom op til mig og spurgte, hvem der talte os. Jeg svarede, at jeg ikke vidste vi skulle tælles. "Det plejer vi at blive på de her byvandringer," svarede han og meldte sig frivilligt til tjansen.
Da jeg spurgte ham lidt senere hvor mange vi var, svarede han, at han mistede tråden, da han passerede de to hundrede. En anden måtte give fortabt ved 240.

Det var helt overvældende, at så mange ville høre mig fortælle om Ringen - og da jeg efterfølgende talte med DASU's tidligere præsident C.C. Hansen, der også var med på rundturen, delte han min overraskelse over, at en byvandring en helt almindelig onsdag aften på Roskilde Ring kan trække så mange mennesker til. Det var fantastisk at opleve, og det gjorde mig kun endnu mere sikker på, at der er mange, der kan få glæde af vores virtuelle museum, når det åbner næste sommer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar