torsdag den 6. oktober 2016

Indianermagi, ildvand og fartguderne i garagen

Helt fuldstændig uden relevans for Roskilde Ring - og vores 10 sten med QR-koder - men udelukkende fordi vi er gode naboer. Og fordi Knucklegrease Garage er blevet en tung medspiller i arrangementet på Ringen Grundlovsdag, bliver jeg nødt til at skrive om et genialt arrangement, jeg var til nede i garagen.KnuckleGrease Garages Sommerbio. Jeg kendte ikke historien om Burt Munro på forhånd, men jeg brugte lige lidt tid på at sætte mig hurtigt ind i, hvem han var før jeg tog ned i garagen. Helt kort var Burt Munro en New Zealænder, der elskede at bygge sine motorcykler om til rendyrkede og raffinerede fartmaskiner. På et tidspunkt i sit livs efterår, får han den idé, at han vil tage til Speed Week i på saltsletterne i Utah, og prøve at sætte rekord med sin kraftigt modificerede men ældgamle Indian motorcykel. Læs mere om ham her. Sommerbio-konceptet var fri entré, under åben himmel, våde varer og popcorn i baren, og filmen var "The World's Fastest Indian", med den noget bovlamme danske titel "Mit livs rejse".

Filmen er en hyggelig omend lidt klichéfyldt film om hele den historie, der ligesom ender med at være Burt Munros livsbedrift. Se den hvis du kan li' historiske film, fart, og/eller gamle motorcykler.
Men det stopper ikke dér. Drengene havde fået Indian-forhandleren i Ringsted til at komme og vise nogle af de nye indianere frem - og det var sgu lækre sager:


Men nu bli'r det vildt: vi har næsten en parallelhistorie her på Sjælland. En fyr der er knap-så-gammel, som Burt Munro var da han gjorde det, har modificeret en gammel Indian til en grad, hvor der nærmest kun er motorblokken tilbage fra den originale cykel - en Indian Scout 741 fra 1941. Stellet er hjemmebygget, tanken er støbt i aluminium (et sted i Roskilde!?), der er sat en turbolader på fra en Suzuki mikrobil OG den kører på sprit. Det er i sig selv en go' historie og spændende at høre om, men for det ikke skal være løgn har Lars Nielsen aka Gonzomoto haft sin maskine til Speed Week på Bonneville-sletten i Utah - nøjagtig som Burt Munro. Cyklen var så ombygget og modificeret, at de måtte oprette en klasse til den at køre i - og den vandt han selvfølgelig. Han er ved at bygge en Nimbus om til samme formål, og leder i skrivende stund efter sponsorer - gi' ham et like på Facebook!

Her er hun så... 

"The Salt Cracker"

Og her fortæller Lars om sin tur til Bonneville, før filmen bliver sat i gang

Det er svært at koge en så gennemført totaloplevelse ned til et blogindlæg - men herfra skal der lyde et "tak for en pissefed aften" til gutterne fra KnuckleGrease Garage. Den får seks ternede flag ud af seks mulige!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar