mandag den 31. august 2015

Tillykke til lillesøster!


Ring Djursland fylder rundt. I år er det 50 år siden, at Ring Djursland første gang slog dørene op for publikum. Jubilæet blev fejret tidligere på måneden, og det var - "selvfølgelig" fristes man til at sige - med to Roskilde-drenge som hovedpersoner. Se eller gense Jan Magnussen og Dennis Lind levere smæk for skillingen her.

Jens Christian Legarth var én af de kritiske røster, der mente at formel 1-årene på Ringen, var for meget show og for lidt fokus på det sportslige. Han tog sin gode køredragt og drog til Jylland, hvor han etablerede Ring Djursland, der altså åbnede for offentligheden i august 1965.

Samme år oplevede man den tredje dødsulykke på Roskilde Ring, da Palle Ancher kørte galt i sin DKW. Uheldet påvirkede Legarth så meget, at han (også på opfordring fra sin kone Annie) indstillede karrieren som motorkører. Set herfra 50 år senere, er der en underlig skæbnens-perverterede-ironi over hvad der så skete.

Til et løb i juli 1967 hvor regnen stod ned i stænger, var et stort formel 3-felt godt i gang på banen. Da Jørgen Ellekær og Jean Pierre Jabouille skulle til at overhale bagerste mand med en omgang, var Legarth nede for at signalere blåt flag til Ray O'Connor i den bagerste bil. De tre biler kolliderer, og Ray O'Connors bil bliver slynget ind mod indercirklen af banen. På vejen rammer den Jens Christian Legarth med en sådan kraft, at han bliver slæbt med, og ender sine dage under den uheldige amerikaners bil.

Morten Alstrup har lavet en dokumentar om Ringens (nulevende) lillesøster i to afsnit. Se dem her:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar